Ungdomsfotboll 9 mot 9 - Att tänka på

Vi vill uppmärksamma er på några saker när seriestarten är i nära antågande (kanske har någon redan dragit igång) angående 9 mot 9. Uppdaterat 20190426

Målstorleken i 9 mot 9 div 6-8 Pojkar och 4-5 Flickor är 6x2,2 alt 5x2 meter (7 mot 7-mål gäller i Västergötland)
Bollstorleken är i Pojkar div 6, 7 och Flickor div 4 bollstl. 5 (rekommenderad ålder 14 år)
Bollstorleken är i Pojkar div 8 och Flickor div 5 bollstl. 4 (rekommenderad ålder 13 år)
I en 9 mot 9 match är det tillåtet att använda 14 spelare per match (Nytt enligt Nya Nationella Spelformer) se specifikt 9 mot 9.
Antalet spelare är upphöjt till 14 spelare utifrån Spelregler för Barn och Ungdomsfotbollen 2019 där det står att det är tillåtet att använda 14 spelare (varav 2 bör vara målvakter). Spelregler för för Barn och Ungdomsfotbollen har färdigställts efter att Nya Nationella Spelformer antogs på VFF Repskapet 6 dec.

Glöm inte av att Elektronisk domarrapport (laguppställning 13 spelare) ska göras i fogis innan matchstart – justera ev. sena förändringar i laget innan matchen i Fogis samtidigt som du stryker och lägger till på papperskopian som du lämnar till motståndarlaget och domaren. Sedan ska hemmalaget Händelserapportera (mål, varningar och utvisningar) inom 48 timmar. Ev utvisning innebär automatiskt en match avstängning. Se till att få inloggning i Fogis av din förening om du inte redan skaffat det!
Här kommer du till Tävlingsbestämmelserna 2019 där även TBU finns (Tävlingsbestämmelserna Barn Ungdom) finns längs bak i dokumentet