Symposiet samlar dryga tusentalet

Västergötlands Fotbollförbund inleder som vanligt det nya året med Sveriges största fotbollssymposium i Arena Skövde den 11-12 januari.
I år har VFF utökat samarbetet med två andra västgötaförbund, nämligen Västergötlands Handbollförbund och Västergötlands Ishockeyförbund.

-Vi har mycket gemensamt och givetvis passar vi på att arbeta över gränserna, säger VFF:s fotbollsutvecklare Mikael Lindgren. Handbollen och ishockeyn har egna symposier och sedan har vi ett gemensamt Föreningssymposium under lördagen. Detta betyder att vi tillsammans kommer att ha totalt 1.100 deltagare under symposiehelgen.

I det digra symposieprogrammet för fotbollen ingår bl.a. följande:
Peter Gerhardsson, förbundskapten för damlandslaget inleder symposiet på fredagsförmiddagen. Peter förbereder som bäst sitt landslag för VM i Frankrike i sommar.
Per Joar Hansen, assisterande förbundskapten i Norge ger sin syn på en bra spelarutbildning med inriktning på senior- och juniortränare.

Ugo Klingor, akademitränare i Dinamo Zagreb i Kroatien, presenterar sin klubbs långsiktiga spelarutbildning.

Johan Elmander, tidigare landslagsforward, tittar tillbaka på sin karriär och vikten av att ha rätt inställning.

Samarbetet med ishockeyförbundet innebär seminarier med förbundskaptenen Rikard Grönborg på temat Mitt ledarskap och HV 71-ikonen Johan Davidsson som berättar hur föreningen tagit bort all selektering i ungdomshockeyn. Från handbollssidan kommer tränaren och TV-experten Tomas Axnér med sina tankar om ledarskap för att på bästa sätt utveckla unga talanger till fullfjädrade seniorer. Therese Wallter, 44-faldig landslagsspelare, vill inspirera deltagarna till att nå framgång inom sporten.

Under lördagen startar ett domarsymposium med Sveriges bästa fotbollsdomare, Stefan Johannesson, på plats. Föreningssymposiet pågår samtidigt på Billingehus i Skövde. Även här samarbetar de tre förbunden. Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson inleder och följs av bl.a. IFK Skövdes framgångsrike handbollstränare Jonas Wille och HV 71:s Christoffer Davidsson som ger en ny syn på träning och tävling.

Till handbollssymposiet är 40 deltagare anmälda medan ishockeyn räknar in drygt 50. Föreningssymposiet har 150 personer på plats och domarsymposiet 130. Resten av de 1.100 deltar i fotbollssymposiet.