Slutligt serieförslag från VFF

Inför representantskapsmötet den 5 december har Västergötlands Fotbollförbunds distriktsstyrelse lagt sitt slutliga förslag till seriesammansättning. VFF har två gånger fått justera sitt ursprungsförslag till följd av att föreningar både utgått och tillkommit i serierna.

-Det har varit ett intensivt arbete att få klart ett komplett förslag. Vi hoppas att föreningarna har förståelse för att ändringar kommit att bli nödvändiga den senaste veckan, säger Magnus Gunnarsson, ordförande i Västergötlands FF.

De förslag som VFF fått ändra två gånger gäller, som tidigare meddelats, herrarnas division 5 och 6. I division 5 utgick den 28 november Borås AIK. Wargöns IK flyttades upp till division 5 och föreslogs i div 5 Västra. Edsvära-Norra Vånga flyttades till div 5 Mellersta och Säven/Hol till div 5 Södra.
Förslaget ändras på en punkt inför representantskapet, nämligen att Äspereds IF och Säven/Hol byter plats. Äspered föreslås spela i div 5 Södra och Säven/Hol i div 5 Mellersta.
Alternativt förslag är inlämnat av Edsvära-Norra Vånga FF.

I division 6 har Sjöviks SK tillkommit efter det ursprungliga förslaget. Samtidigt har två platser blivit vakanta när föreningar valt att gå in i samarbeten. I slutet av november meddelade Varnhems IF och Lundsbrunns IF att man ska samarbeta om sitt A-lag och den 3 december var det IF Tymer och Värings GIF som gjorde gemensam sak. Detta innebär att två division 6-platser blev lediga. Redan efter det första beskedet valde VFF att föreslå en minskning för division 6 från åtta till sju serier.
Yttranden och alternativförslag har lämnats in även gällande division 6. Sjöviks SK, Arentorp Helås FK och Trolmens SK/Hällekis IF (Trollekis) har lämnat alternativa förslag. VFF har valt att inför representantskapet ansluta sig till det förslag som Arentorp Helås FK lämnat och som i stort sett innebär en dominoeffekt över hela distriktet.
- Detta förslag innebär att ingen division 6-serie till följd av avhoppen ska omfatta tio lag utan vi vill ha elva eller tolv lag, säger Magnus Gunnarsson.

De ursprungliga förslagen till sammansättning för damer division 3 och herrar division 4 kvarstår från VFF:s sida.

Serieförslag samt övriga handlingar inför representantskapsmötet finns under Förbundsinfo/Representantskap