Futsalsäsongen i slutskedet

Seriespelet i futsal 2017-2018 är, med några undantag, avslutade.

I SFL vann Borås AIK den södra gruppen med Skoftebyns IF som fyra och Skövde United FC på åttonde och sista plats. Borås AIK fick möta Djurgprdens IF FF, fyra i norra gruppen, i SM-kvartsfinalen. Bortamötet slutade 4-3 till Djurgården och sedan vann stockholmarna även returen i Borås med 5-3. Fjolårets SM-tvåa Borås AIK var därmed utslaget ur årets SM. Skoftebyn mötte Örebro Futsal Club i sin kvartsfinal. Det blev 1-1 hemma och förlust 4-3 borta och därmed var även Skoftebyn utslaget. Skövde United flyttas ner till division 1.
I herrarnas division 1 kunde inga västgötalag ta sig till SFL-kvalet. Lidköping United FC och FC Paratodos fick nöja sig med andraplatser i sina serier.

I distriktsserien herrar division 2 blev bohuslänska Sotenäs Futsal seriesegrare och får tillsammans tvåan Skara FC kvalspela till division 1. Kvalet avgörs 17-18 februari i trelagsgrupper. Sotenäs spelar hemma i Kungshamn den 17 februari tillsammans med Fässbergs IF (Mölndal) och Kenty FC (Linköping). Skara beger sig till Gränna den 18 februari där övriga lag är Malmbäcks IF och Panna FC (Göteborg). Gruppsegrarna uppflyttas till division 1.
Division 3-serien slutade med att endast två lag fullföljde. Floby IF tog hem seriesegern.

I damernas division 2 Västergötland återstår två matcher att spela och det är inte klart om dessa kommer att genomföras. Falköping FC, som ligger tvåa har två ospelade matcher och vid seger i en av dem passerar man serieledande Wargöns IK.

VFF startar i och med denna säsong seriespel för juniorlag, 18 år. Flickserien avgjordes den 3 februari och vinnare blev Brämhults IK svart. Pojkserien toppas också av Brämhults IK före Vänersborgs FK. Serien avslutas med ett sammandrag i Uddevalla den 25 februari.

Följ futsalserierna på hemsidan under Resultat/Tabeller.