Spelordning klar för Intersport Cup DM 2018

Intersport Cup Dam- och Herr-DM för säsongen 2018 är nu planerad av Västergötlands Fotbollförbunds tävlingskommitté (DTK). Nu är spelordningen för alla grupperna klar och det är dags för föreningarna att boka in tid och plats. Föreskrifterna för DM finns också på hemsidan.

I Dam-DM deltar denna gång 70 anmälda lag. Det är det högsta antalet deltagande lag sedan spelformen med gruppspel innan cupspelet infördes. 2017 deltog 58 lag.
Till Herr-DM är 162 lag anmälda, även där har en ökning skett sedan 2017 då 156 lag ställde upp.
Inför 2018 års DM beslöt tävlingskommittén att nivåindela lagen i gruppspelet. Det betyder att damlagen i division 2 samt övre halvan i division 3 bildar Nivå 1 och nedre halvan i division 3 samt division 4-lagen bildar Nivå 2. Nivå 1 på herrsidan består av lag från division 4 och övre halvan i division 5. I Nivå 2 spelar resterande lag från division 5 samt alla division 6-lag.
Beslutet togs för att undvika att alltför många ojämna matcher spelas i DM-gruppspelet. Att lagen troligen får fler jämna och bra matcher i sina förberedelser för seriespelet har troligen ökat intresset för DM.

Information om DM finns under Tävling/DM-sidan

Spelordningen finns under Resultat/Tabeller.