Kommunikation inför matcher

Västergötlands Fotbollförbund lämnar här denna viktiga information till sina föreningar. Som så många gånger tidigare detta år handlar det om folkhälsoperspektivet.

Den 5 juli avbröts matchen i Damer, div 4 Nordvästra, Stenstorps IF-Skövde KIK, sedan hemmalaget konstaterat att en spelare i gästande lag uppvisat förkylningssymptom. VFF:s tävlingskommitté har behandlat detta ärende och beslutat att matchen ska återupptas och de 45 minuter som återstår ska spelas vid senare datum, den 9 september.
Spelaren som uppvisat symptom har allergi vilket förklarar att hon hade snuva och hosta.

I samband med ärendets behandling konstaterades att en kommunikation innan matchen mellan föreningarna hade gjort situationen klarare för båda parter och då hade matchen inte behövt brytas på grund av den ena föreningens oro.

Det är därför angeläget att varje förening respekterar nedanstående:

  • Ha en tydlig kommunikation inom spelartruppen. Finns det spelare med allergi eller liknande som vid match kan uppvisa sjukdomssymptom?

  • Om så är fallet kommuniceras detta med motståndare i kommande match så att onödig oro uppstår för smittspridning.

  • Lämpligt att kommunikationen sker i samband med kallelse till match (senast fyra dagar före).

  • För att västgötafotbollen under rådande omständigheter ska få genomföra seriespelet är det mycket viktigt att man har stort förtroende för varandras laguttagningar.

VÄSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND

Tävlingskommittén