Händelserapportering även i Ungdomsfotbollen

Nu kan Ni börja händelserapportera även matcher där vi använder Föreningsdomare 9 och 11 manna!
Från och med helgen vecka.19 så öppnar vi möjligheten för hemmalaget att händelserapportera matcher i Div 3-5 Flickor och Div 5-8 Pojkar. Men det krävs att båda lagen har gjort klart sina elektroniska laguppställningar före matchen (enligt tävlingsbestämmelserna).

Det är hemmalagets Fogisansvarig (runt laget) som kan göra registreringen - skriva in målskyttar, varningar, utvisningar för båda lagen - vilket gör att även de som inte varit på plats och sett matchen kan via webb och er hemsida följa erat lag på lite närmare håll!

Precis som tidigare ska Elektronisk domarrapport/Spelarförteckning föras! Se vad som stod i Spelordningsinformationen och Tävlingsbestämmelserna inför seriestart.

Urdrag ur Spelordningsinformationen som skickades ut inför seriespelet 2017
Spelordningsinformation för Kompisligan Pojkar division 5-8 Flickor division 3-5 2017
Elektronisk domarrapport/Spelarförteckning:
Lagens trupper ska inför match läggas in i Fogis. Det är därför viktigt att alla spelare är ungdomsregistrerade i Fogis. Spelarförteckningen ska skriv ut i tre exemplar, varav en lämnas till motståndarlaget och ett till domaren. Nu kan hemmalaget göra händelserapporteringen i Fogis. och alla kan följa era lag via webben.

Minst en ledare per lag ska ha en Fogis-inloggning, som man får av före-
ningens Fogis-administratör. Kontrollera i god tid att det fungerar för er. Efter matchen fyller domaren i mål och ev varningar/utvisningar. Respek-tive lags trupp utskrift ska undertecknas av domaren och återlämnas. Domaren behåller sitt exemplar. Allt detta sker manuellt. Respektive Kontaktperson arkiverar Spelarförteckningarna året ut och ska på uppmaning av VFF, kunna skicka in dessa till VFFs kansli. Men h

PS! Felaktigheter rättas till av hemmalaget och läggs det inte ut så är det hemmalaget som man skall kontakta

Manual för hur Händelserapporteringen av föreningsledare i Ungdomsfotbollen går till