Förtydligande från Västergötlands FF avseende livestreamad fotboll

Det har kommit reaktioner från aktörer som ser sig som "konkurrenter" till Min Fotboll. Det uppstår såklart funderingar kring hur vi ska förhålla oss till företag som vill tjäna pengar på vår verksamhet i fotbollsrörelsen. Här kommer Svensk fotbolls och Västergötlands FF:s syn på saken:

Vi tillsammans i svensk fotboll kan nu med Min Fotboll erbjuda den största och faktiskt bästa tjänsten – ingen annan kan erbjuda en lika bra lösning för alla som vill följa en fotbollsmatch, med allt från resultatrapportering, presentation av startelvor, bilder, hejarop, livestreaming och tabeller. Dessutom - och kanske viktigast av allt - med den mest utvecklade funktionaliteten för integritetsskydd.

Att vi tillsammans i svensk fotboll har tagit fram den här lösningen – och att alla distrikt enats om att rekommendera den till våra föreningar – sätter oss i en stark position.

I det läget behöver vi inte utfärda kategoriska förbud. Det riskerar att leda till negativa skriverier som inte gynnar utvecklingen av Min Fotboll eller fotbollen i stort.

Andra tjänsters argument om "att hjälpa föreningar med intäkter" är ganska tunt. Vi kommer från augusti med stor sannolikhet ha en betallösning för just livestreaming i Min Fotboll (all annan funktionalitet naturligtvis gratis) – och de intäkterna kommer vi dela med föreningen. Dessutom bidrar ni som förening till att stärka varumärket Svensk Fotboll/MinFotboll och det leder till större sponsorintäkter från stora aktörer som efter varje år kommer distrikten och dess föreningar till gagn.

Men nu när det endast är barn- och ungdomsfotboll som spelas, och vår rekommendation är att föräldrar inte ska vara på plats – så vill vi erbjuda en gratis livestream (till skillnad från andra…)

Däremot är tävlingsbestämmelserna solklara – föreningarna måste fortfarande begära tillstånd av distriktet för att använda andra tjänster än Min Fotboll. Detta gör ni genom att maila till vastgotafotboll@vastgotafotboll.org.

Som alltid – hör gärna av er med frågor och funderingar!