Intersport Cup dam- och herr-DM

Intersport Cup Dam och Herr-DM är framme vid kvartsfinalerna.

Nu börjar också kampen om platser i Svenska Cupen 2018/2019. I normalläget har Västergötland fem platser i damcupen och sex platser i herrcupen. Då ska lag i de två högsta divisionerna räknas bort eftersom dessa har sina platser klara.

I damernas DM är alla åtta kvartsfinallagen klara.
Så här ser spelordningen ut:
Skoftebyns IF-Skövde KIK, 1-0
IK Gauthiod-Lidköpings FK, 2-7
Lödöse Nygård IK-Vänersborgs FK 1-0
Sjömarkens IF-Bergdalens IK 3-1 (förlängning)

I semifinalerna möts Skoftebyn-Lidköping (matchdag ej fastställd) samt Sjömarken-Lödöse Nygård (6 september).

Förutsatt att samma bestämmelser gäller för kvalificering till Svenska Cupen 2018-2019 som 2017-2018 har Västergötland fem platser i cupen som startar 2018. De fyra semifinallagen har var sin plats och Vänersborgs FK den femte platsen. Vänersborg och Skövde KIK har samma kvartsfinalresultat men Vänersborg tog en större seger än Skövde i åttondelsfinalen. Om Lidköpings FK kvalificerar sig för Elitettan 2018 har föreningen en direktplats i cupen och då kan Västergötland få en ytterligare plats. Men viktigt att veta är att tävlingbestämmelserna för Svenska cupen 2018-2019 inte är fastställda.

I herrarnas DM är två kvartsfinaler spelade. IFK Falköping FF besegrade Skövde AIK medan Alingsås IF FF slog ut Dalstorps IF. Rydboholms SK är årets skrällag. Division 5-laget slog ut Trollhättans BoIS från division 3 med klara 6-1 i åttondelsfinalen.

Så här spelas kvartsfinalerna i herr-DM:
IFK Falköping-Skövde AIK 4-3
Lidköpings FK-Skoftebyns IF, 3-4
Rydboholms SK-IF Elfsborg U 21, speldag ej fastställd
Alingsås IF FF-Dalstorps IF, 7-5 efter straffar

I semifinalerna möter Falköping vinnaren Lidköping/Skoftebyn medan Rydboholm/Elfsborg möter Alingsås.

Västergötland beräknas få sex platser i Svenska Cupen 2018-2019. Alingsås IF FF och IFK Falköping FF är klara för var sin av dessa platser.